vrijdag 24 april 2015

Karl L. en Calvin K. bundelen de krachten

Wat een pret! Dankzij het achterlaten van mijn gegevens bij de Karl Lagerfeld sample sale in november, word ik automatisch uitgenodigd voor de volgende sale. En wat blijkt? Karl en Calvin hebben de handen ineen geslagen en organiseren 1 grote sample sale. Op vrijdag 17 april tot en met zondag 19 april. Drie dagen!Ook de locatie is anders dan de vorige keer, ik mag richting Hoofddorp. Naar de loods waar ook de Tommy Hilfiger sample sales plaatsvinden. 

Entree

De ticketing werkt hetzelfde als de Tommy sale: je mag 1 dag en 1 dagdeel kiezen. Ik ga voor de vrijdag van 18:00 - 21:00 uur. 

Samen met mijn zus rijd ik, dit keer met de auto ipv de bus, glorieus Hoofddorp in. Er staat duidelijk aangegeven met lichtborden waar de sale is en waar je moet parkeren. Heel netjes geregeld allemaal. Omdat we met de auto zijn kunnen we onze jassen en tassen daar laten liggen. Anders kan je je spullen kwijt bij de ingang, maar dat is niet afgesloten. Dus geen waardevolle spullen achterlaten daar!

Vlak voor we naar binnengaan nog even langs de wc-wagen (geen idee hoe ik het anders moet noemen). Ticket? Check! ID-bewijs? Check! Gaan!

De loods is inmiddels bekend terrein

Rechts was allemaal CK, links was Karl


Prijzen

De prijzen hangen op een groot scherm, per merk apart. Karl is namelijk iets duurder dan Calvin. 


Prijzen Karl Lagerfeld

Prijzen Calvin Klein

Ik schrok (wederom) van Karl's prijzen. Aangezien mijn tactiek is: alles pakken wat je leuk vindt, totdat je bezwijkt onder het gewicht, heb ik met pijn in mijn hart veel dingen terug gehangen. 


Collectie

Volgens mij ging het voornamelijk om de oude wintercollectie, getuige de grote hoeveelheden winterjassen en wollen vesten. Op zich heel fijn, maar omdat het juist zulk mooi weer was, stond mijn hoofd er niet helemaal naar. Maar goed, dat bespaart uiteindelijk ook weer geld ;)

Jassen van Calvin

Jassen van Karl

Karl en Calvin hadden hun eigen gedeelte, beide met een uitsplitsing naar mannen en vrouwen. Het grootste deel van de loods was met Calvin gevuld, en een aanzienlijk deel daarvan met CK underwear. De verdeling man-vrouw durf ik wel 50-50 te noemen. 

Karl had niet zoveel voor mannen, ernstig weinig eigenlijk. Daarom hier een plaatje van de afwijkende maten van Karl. Die hopelijk vele vrouwen al hadden gezien, voordat ze zich een enorme koe voelden omdat ze niet in hun vertrouwde maat 38 pasten:Accessoires 'waren' er ook
 Accessoires waren (met nadruk op 'waren', dat ging heul snel!) er ook! Veel tassen, heel veel tassen. En wat zonnebrillen en schoenen. 


Kekke bril van Karl

Wij wisten beiden een schattige leren tas van Karl's Choupette te bemachtigen. We waren helemaal in loooove. Maar helaas... er moesten keuzes gemaakt worden. Choupette kostte €90. Dat konden we er niet nog bij hebben. Maar de tas is zo mooi, zo leuk! En kostte voorheen €360! Dan is €90 een schijntje. Nee, sterk zijn. We hebben genoeg tassen, gaan we deze echt gebruiken? Terugleggen dus! Heel goed van ons, high 5!

Oh, wat een SPIJT hebben we daarvan!!!

Mijn zus en Choupette in gelukkiger tijden
Het passen gaat als vanouds; met z'n allen in een hoek en rondwurmend rondom de schaarse hoeveelheid spiegels, mannen en vrouwen door elkaar.

En er gebeurt iets wat ik nog nooit heb meegemaakt op een sample sale: een gefrustreerde 'heer' vindt het nodig mij een flinke zet te geven, zodat hij het alleenrecht op de spiegel heeft.  Het aardig vragen was blijkbaar te lastig en excuses aanbieden ook. Heel jammer. Ik ga er maar vanuit dat hij nog nooit eerder een sample sale heeft meegemaakt en wat overdonderd was. 

De buit

Betalen kan met cash of pin, niet met credit card. De rij bij de kassa is heel kort, heel fijn! Dan kan je minder makkelijk verleid worden om toch dat iPad hoesje te kopen dat niet eens om je iPad past. 

Kassa!


Ik ben superblij met mijn leren rokje van Calvin Klein (die helaas al bij de kleermaker ligt, omdat ik het koordje gesloopt heb, daarom geen foto) en mijn one of a kind avond-zomerjas van Karl! 
Mijn zus heeft ook een prachtig leren rokje gescoord, van Karl, en een heerlijk warm vest van Calvin. 
Conclusie

Mijn conclusie? Als je een van de gelukkigen bent die op de mailinglijst staat, zeker gaan!

En koop die Choupette tas!

-XXX-
Merlijne


Oh Choupette *zucht*1 opmerking:

  1. Spijt is een understatement! Ik droom van Choupette! Achteraf allemaal briljante ideeen hoe ik hem toch had kunnen kopen. Maar ja, nu is het te laat. Misschien bij de volgende Kaiser Karl sale?

    BeantwoordenVerwijderen