vrijdag 7 november 2014

Kaiser Karl met korting!

Bij de kassa van de Tommy Hilfiger sample sale (zie vorige blog) lag al de aankondiging voor de volgende sale klaar: Karl Lagerfeld. 

Deze naam doet bijna iedereen wel meteen denken aan de iconische ontwerper van Chanel met zijn witte paardenstaart en eeuwige zonnebril. Hoewel ik niet echt fan ben van de persoon die Kaiser Karl neerzet, weet ik wel dat de man mooie kleren ontwerpt. Het lijkt me een bezoekje waard!

High quality shopping

De sale vindt op 6 t/m 9 november (2014) plaats aan de Looiersgracht nummer 60, te Amsterdam. Het is een indrukwekkend pand, aan een pittoresk grachtje. Dat is wel wat anders dan de loods in Hoofddorp waar de Tommy sale plaats vond! Na 10 minuutjes buiten te hebben gewacht, mogen de tien andere samplies en ik naar binnen. Ik had eerlijk gezegd een ontzettend lange rij verwacht, maar het is verrassend rustig. 

Bij de ingang staat een strenge meneer in pak die van iedereen de uitnodiging wil zien, een witte plastic tas meegeeft en me op vriendelijke wijze bevalt mijn tas in een hoek te zetten. Tassen mogen namelijk niet mee naar binnen. 

Ik ben helemaal onder de indruk van de strakke inrichting, en hoe netjes alle rekken staan, en hoe weinig mensen er zijn. Is dit wel een echte sample sale? Zo relaxed heb ik het nog nooit meegemaakt. Er is zelfs iemand die vraagt of hij me kan helpen!
Size doesn't matter

De prijzen zijn, net zoals bij de Tommy sale, niet megalaag, maar na een paar oorspronkelijke prijskaartjes te hebben bekeken kom ik tot de conclusie dat die megahoog waren! Dan is €150 voor een jas die eerst €600 kostte niet zo'n slechte deal. Alle kleding is overigens van Karl's eigen merk 'Karl Lagerfeld'. Zoals Karl zelf vaker heeft uitgesproken, is hij niet van de grote maten. Er hangt dan ook een maatconversie, zodat je je niet gefrustreerd hoeft te voelen. Een Nederlandse maat 38 is voor Karl namelijk een maat 42, of met een beetje pech 44.  De Karl-maten die er hangen gaan van 36 t/m 46, dus dat is maat 32 t/m 42. Voor ieder wat wils dus!

En er is genoeg, vooral voor de vrouwen. De mannen moeten het doen met een klein hoekje. Maar voor de vrouwen zijn er jurken, rokken, broeken, blouses, truien, (winter)jassen en zelfs een afdeling met leren kleding. Laat dat nou de afdeling zijn waar ik ongewenst in mijn sample shopping rush kom, en ik raak helemaal lyrisch van een leren broek. 

Toen ik er heen ging dacht ik nog zo: 'Je hebt niks nodig. Je hebt niks nodig. Niks kopen. Je doet dit puur voor je blog.' Gister zat ik zelfs nog te denken om voor een faux-leren legging van de HEMA te gaan. Helaas, mijn tijdelijke mantra heeft niet geholpen. Ik heb me zelfs over mijn schroom heen gezet en de broek gepast (er is een klein hoekje met twee spiegels waar je kunt passen). Ik heb de sale verlaten met een leren broek en heerlijke wollen trui. 


Maar who can blame me?! De trui is gemaakt van baby alpaca wol. Baby alpaca! En de leren broek van lamsleer. Zo lekker zacht, hmmm. Hmm, nu voel ik me wel schuldig dat ik kleding van baby-dieren draag... 

Maar tegen deze deal kon ik simpelweg geen 'nee' zeggen; de trui was voorheen €280! Aan de broek zit geen oud prijskaartje, maar Google weet me te vertellen dat leren broeken van Karl zomaar €700 kunnen kosten. WOW. Ik heb dus gewoon honderden euro's bespaard vandaag. 

Akcessorize with Karl

Karl heeft uiteraard ook aan accessoires gedacht. Daar is dan ook volop keus. Uit zelfbescherming neem ik een paar foto's en loop dan snel door richting kassa. Straks weet Karl me nog over te halen tot de aanschaf van een paar schoenen, een tas en meerdere iPad-hoezen. 
Het veelvuldig voorkomend logo met Karl's eigen silhouet heb ik nu wel genoeg gezien. Hop hop, naar de kassa. Hier kun je met je pinpas betalen, dus geen credit card. En nu snel naar buiten, voordat ik nog verder in Karl's ban raak!

Het oordeel

Als je een uitnodiging kunt bemachtigen: zeker de moeite waard! Je hebt nog deze zaterdag en zondag de mogelijkheid. Hoe je aan een uitnodiging komt als je niet naar de Tommy-sale bent geweest kan ik je helaas niet vertellen... Maar ik heb er nog een liggen, dus als je graag wil, let me know! 

-XXX-
Merlijne

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou super graag je uitnodiging willen hebben als dat mogelijk zou zij. Ik ben gek op zijn tassen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou super graag je uitnodiging willen hebben als dat mogelijk zou zij. Ik ben gek op zijn tassen

    BeantwoordenVerwijderen